Het ‘tapas’ menu is te bestellen op vrijdag, zaterdag , zondag, maandag en dinsdag tijdens deze lockdown bezorgen wij al deze dagen het menu aan huis! Iedere maand is er een nieuw menu!

Tevens kunt u er ook een lekker fles wijn of bier bestellen deze staan onder het menu vermeld!

Thuismenu April 2021

Koude voorgerechten

  • Eigen gebakken speltbrood met kruidenboter

  • Vissalade met een cocktailsaus

  • Kwartelei, scharrelei en een saus van daslook

  • Spaghetti van courgette met zongedroogde tomaat en geiten brie

  • Kruiden hammetje van scharrelvarken met een zoetzure mispel gelei

  • Terrine van draadjesvlees en rosbief met gemarineerde uien

Warme gerechten

  • Voorjaarsgroentesoep met prei en croutons

  • Pasta met verse kruiden, olijfolie en zalm

  • Aardappelpuree met kip van de BBQ en chili saus

  • Zacht gegaarde varkens procureur met paddenstoelen bulgur

  • Groente mix van oa boontjes, broccoli en koolrabi


    Toetje

  • Vruchten muffin met braam/bessen/kersen jam, advocaat créme en vanille ijs

U kunt uw bestelling doorgeven via Watchapp (06-48472983), email (info@plattelandsrestaurant.nl wij beantwoorden de mail binnen een dag mocht u niets ontvangen hebben, dan kan de mail in de spam zijn beland) of telefonisch

Kosten per persoon: € 30,00

  • Onze bezorgdagen: vrijdag, zaterdag, zondag, maandag en dinsdag

  • Bestelling het liefst voor 14.00 uur dezelfde dag geplaatst, uiteraard kunt u altijd eerder bestellen

  • Wij komen het menu brengen. Mocht u verder dan 15 kilometer van het restaurant wonen dan vragen wij u om de spullen terug te brengen (de andere dag).

  • Er worden borden, bestek en servet bijgeleverd.

  • Het verschuldigde bedrag kunt u via de bank over maken (rekening nemen wij mee wanneer de bestelling wordt gebracht) maar wij sturen ook betaalverzoeken

  • Heeft u een allergie, bent u vegetarisch, veganistisch of is er iets anders dan laat het gerust weten! Wij kunnen hierop in spelen. Ook voor kinderen maken wij een menu op maat.

Met vriendelijke plattelandsgroet,

Ronnie en Lianne Linde

Deze zijn mee te bestellen

Leuke wijntips voor bij het thuismenu deze zijn mee te bestellen

Witte en rode wijn (Tips van Brander Wines uit de Wijk)

Oropasso IGT Veneto chardonnay garganega (
wit)
De Oropasso wordt gemaakt van ongeveer 60% Garganega en 40% Chardonnay druiven. De bodem waar de druivenstokken groeien is een mengeling van klei, zand en slib. De wijn fermenteert 15 dagen in stalen tanks en rijpt ongeveer 5 maanden in RVS tanks.
De wijn heeft een strogele kleur met groene reflecties. Delicate aroma’s van bloemige tonen en hints van citrusvruchten en gele vruchten. Op het palet fris, mineralig met een goede balans.

12,00 per fles

Neropasso rosso IGT Veneto
Het kleine broertje van de Amarone. 30% van de druiven worden precies zo verwerkt als bij de Amarone. Volgens deze ‘appasimento methode’ worden de druiven eerst gedroogd. Dit geeft extra concentratie en complexiteit.
Neropasso wordt gemaakt van Corvinone, Corvina en Cabernet Sauvignon druiven. Intens robijnrode kleur. Een kruidig bouquet met hints van kersen, zwarte kersen en pruimencompote. De smaak is fijn en fluwelig, mooie lengte en met zachte tannines. 

12,00 per fles

Aanbieding: Oropasso en Neropasso samen voor 21 euro

Nog een witte en rode wijn tip van Brander wines uit de Wijk

Fat Baron Reserva white uit Portugal
Volle en rijke witte wijn uit Portugal. De witte wijn van Fat Baron is een blend van Fernao Pires, Chardonnay, Arinto, Verdelho, Antão Vaz en rijpt nog 3 maanden op eiken vaten. Deze strogele wijn heeft aroma’s van rijp, tropisch fruit, met een vleug vanille vanwege de houtrijping. Een aanrader voor de liefhebber van krachtige en rijke witte wijnen.

12,00 per fles

Fat Baron Shiraz uit Portugal
Volzachte en krachtige rode wijn uit Portugal. Deze Fat Baron Shiraz komt uit Vinho Regional Península de Setúbal, een schiereiland ten zuiden van Lissabon. Hier wordt al meer dan 2000 jaar wijn gemaakt. Wijnmaker Jaime Quendera kiest ervoor om zijn Shiraz 4 maanden lang te laten rijpen op eikenhouten vaten. Dat maakt de wijn rond, zacht en ontzettend smaakvol.
Je ruikt en proeft rijp, rood fruit, hij is heerlijk sappig. Frambozenjam, rijpe bramen en blauwe bessen samen met witte chocolade, vanille en een klein pepertje.

12,00 per fles
Aanbieding: Fat Baron reserva withe en Fat Baron Shiraz samen voor 21 euro


Witte en rode wijn (Tip van Wijnkoperij Bulthuis uit Zuidwolde)

The
Guv’nor wit, Castilla-La Mancha, Spanje
Chardonnay, Sauvignon Blanc & Verdejo samen zorgen bij deze wijn voor stuivende aroma’s, tropisch fruit (ananas, mango en lychee) met een klein beetje citrus. De smaak is licht fris met volle ronde smaken van abrikozen, limoen en passievruchten en een klein vanille toontje in de afdronk voor een compleet glas wijn.

12.00 per fles

The Guv’nor rood, Vino de la tierra (Toro, La Mancha en Valdepeñas), Spanje

100% Tempranillo druif, een heerlijke volle maar toch ook zachte wijn, met in de geur zwoel kersen- en pruimenfruit. De smaak is zacht, rond met veel tonen van rijp rood fruit. Veel sap en subtiele vleugje vanille. De afdronk is lang, verfijnd en zacht.

12.00 per fles

Aanbieding: Wit en rode Guv’nor samen voor 21.00

Nog een witte en rode wijn tip van Wijnkoperij Bulthuis uit Zuidwolde

August Kesseler – the daily August Riesling, Rheingau, Duitsland
Druif: 100% Riesling Hoewel Riesling vaak geassocieerd wordt met zoet, laat deze wijn van August Kesseler zien dat droge Riesling een geweldig resultaat geeft. Deze levendige wijn heeft in de geur fruitaroma’s van peer, meloen, perzik en frisse citroen. De smaak is fruitig en sappig met zeer verfrissende zuren en een aangename mineraliteit. De afdronk is een mooie symbiose van aangename citroensmaak en een hint restzoet.De wijngaarden van het in de Rheingau gevestigde August Kesseler staan hoofdzakelijk aangeplant op de prachtige en bij wijnliefhebbers befaamde Assmannshäuser Höllenberg en Rüdesheimer-berg Schlossberg. De wijnstokken in Lorch en Rüdesheim zijn gemiddeld 25 jaar oud. De bodem in Lorch is 100% leisteen, die van Rüdesheim bestaat uit leisteen, kwartsiet löss en leem. Deze steile hellingen, met uitzicht op de Rijn, staan voor 65% aangeplant met Riesling. Elk stukje wijngaard wordt apart gevinifieerd. De gisting vindt plaats op een gecontroleerde temperatuur in RVS tanks.

15.00 per fles

August Kesseler – the daily August pinot noir, Rheingau, Duitsland9
Druif: 100% Pinot Noir Dat pinot noir niet alleen in Bourgogne mooie resultaten geeft, bewijst deze heerlijk wijn van August Kesseler. Met in de geur elegante aroma’s van donkere kersen, cassis en een subtiele aardsheid. De smaak is rijp en sappig met tonen van braam, donkere karamel en een fijne kruidigheid. De wijn heeft zijdezachte tannines en friszuren en een plezierige afdronk. De wijngaarden van het in de Rheingau gevestigde August Kesseler staan hoofdzakelijk aangeplant op de prachtige en bij wijnliefhebbers befaamde Assmannshäuser Höllenberg en Rüdesheimer-berg Schlossberg. De bodem bestaat uit leisteen en Taunus-kwartsiet. Deze steile hellingen, met uitzicht op de Rijn, staan voor 35% aangeplant met Pinot Noir. Elk stukje wijngaard wordt apart gevinifieerd. De gisting vindt plaats op een gecontroleerde temperatuur in RVS tanks. Daarna ondergaat de wijn een rijping in eikenhouten vaten.

16,50 per fles

Aanbieding: August Kesseler Riseling en Pinotnoir samen voor € 29.50

Wit en rode wijn (Tip van Danovino uit Hoogeveen)

Temjanika, witte wijn uit Macedonië
Je hoeft geen verstand van wijn te hebben om de geur van deze wijn te kunnen waarderen. Grote kans dat je na het ruiken ervan niet kunt wachten om te proeven! Dit is nou een wijn die, zoals men zegt, het glas uit stuift. Bij de ervaring weet je direct wat daarmee bedoeld wordt. Temjanika is een unieke, inheemse druifsoort uit Macedonië maakt een heerlijke wijn. Een droge, witte wijn, maar dan een zoals je die nog niet eerder geproefd hebt.

12.00 per fles

Plavec, rode wijn uit Macedonië
Plavec Mali is de volledige naam van de druif, wat blauwe kleine betekent. Klein, maar pittig! Deze wijn is de eerste 100% Plavec wijn van Macedonië. Waar hij normaal wordt gemengd met andere druifsoorten is dit dus een primeur. Als je eens in Kroatië op vakantie bent geweest dan kan het zijn dat je hem al eens tegen gekomen bent in een wijn. Plavec geeft een rijke smaak, veel tannines en alcohol. De Plavec Special Selection is een heel toegankelijke variant met zachte tannines en veel kruidigheid. Uitstekend te combineren bij gegrilde vlees- en visgerechten.

12.00 per fles

Aanbieding: Temjanika en Plavec samen voor 21.00

Lokale wijnen zeker de moeite waard om te proberen!

Van de Reestlandhoeve uit Balkbrug:

Reestlander wit Sonate 2019

Deze wijn is een zonnige, levendige, frisse, droge witte wijn gemaakt van de druivenrassen Johanitter en Solaris. Een uitbundige geur van zomers fruit. In de smaak appel, perzik, abrikoos en een klein bittertje. Een mooie complexiteit aan smaken.

12,95 per fles

Reestlander Wit Rapsody 2018De Reestlander Wit is voor
De Reestlander Wit is een bijzondere wijn, speciaal voor mensen die houden van een zoetere witte wijn. Gemaakt van de johanniter druif, licht zoete wijn met de smaak van appel, meloen en perzik met een lichte lekkere frisse nasmaak.

12,95 per fles

Van Wijngoed Havelte uit Havelte:

Havelte Wit

Een droge fruitige wijn van Johanitter en Solaris druif. Lekker bij zalm, makreel , asperges en frisse salades.

12,95 per fles

Havelte Rood
Gemaakt van Regent en Cabernet Canton druif. De wijn heeft een jaar lang op Frans eiken gerijpt. Smaak van bramen, kersen, en mooie houttonen.

16.00 per fles

Van Wijnhoeve Runa uit Ruinen:

Souvignier Gris Sprankel
Gemaakt volgens de methode champenoise, mooie droge, frisse mousseerde wijn.

18.00 per fles

Liever een speciaalbiertje?

La Trappe Blond (6,5%)

Dit sprankelende goudblonde, ongefilterd, bovengistend bier heeft een aromatische, fruitige en frisse geur. De smaak is licht moutig en licht zoet. Het heeft een zachte bitterheid met een vriendelijke afdronk. Een uitgebalanceerde mix van complexiteit en eenvoud. La Trappe Blond gist licht na op de fles.

3,25 per fles

La Trappe Dubbel (7%)

La Trappe Dubbel heeft een diepe, bruine kleur en een mooi, beige schuim. Door het gebruik van karamelmout ontstaat een zacht aromatisch, karamelachtig karakter. De smaak is volmoutig en een tikkeltje zoet. La Trappe Dubbel gist na op de fles en is zacht om te drinken, maar toch met ‘body’ en een volle smaak. Ongefilterd, bovengistend Trappistenbier.

3,25 per fles

La Trappe Tripel (8%)

De geur van La Trappe Tripel is licht moutig en esterig. Ondanks de volle, rijke smaak heeft dit eigenzinnige bier een licht droge afdronk met fijne bitterheid. Een ongefilterd, bovengistend Trappistenbier.

3,75 per fles

La Trappe Quadrupel (10%)

Quadrupel is het zwaarste bier van La Trappe met een prachtige amberkleur. De warme, intense smaak is vol en goed gebalanceerd. Moutig zoet, licht gebrand en aangenaam bitter met een zoete afdronk. Quadrupel gist na op de fles en heeft aroma’s van onder andere banaan, amandel en vanille. Ongefilterd, bovengistend Trappistenbier.

3,75 per fles

Aanbieding: Alle vier bier soorten samen voor 12,00

Verkoop
Huisgerookte zalm € 3,75

per 100 gram

Nagelhout (rundvlees) € 3,75

Gezouten en boven beukenhout gerookt, per 100 gram

Wolvarken ham €4.50

Gerookt boven beukenhout, per 100 gram

Gemarineerde zilveruitjes € 2,75

per 100 gram

Komkommer zoetzuur € 2,75

per 100 gram

Eigen gemaakte nougat € 4.10

per 100 gram

Remouladesaus € 2,75

Per flesje van 200 ml

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.