Bijna al onze gerechten kunt u als voorgerecht of hoofdgerecht bestellen.

De voorgerechten serveren wij met brood, kruidenboter en olijfolie.
De hoofdgerechten serveren wij met gebakken aardappelen en groente.

Wilt u al onze gerechten proeven? Dat kan voor € 45.00 per persoon. (avondvullend programma)

Koude Gerechten
Salade met huisgerookte zalm, aardperen en een kruidensaus € 11.00 | € 22,00

Sla afkomstig van ‘Moestuin van het land’, aardperen van een buur

Toast van speltbrood met kwarteleitjes en mierikswortel crème € 9,25 | € 18,50

Spelt van eigen boerderij, kwarteleitjes van Elisabeth

Terrine van wilde gans en rillette van wilde gans met mispel gelei € 11.00 | € 22.00

Wilde gans geschoten door een van onze jagers, mispels uit Hoogeveen

Rauwe ham en pulled pork van wolvarken met salade van rode kool € 10,50 | € 21.00

Wolvarken uit de Vinken buurt, rode kool afkomstig van ‘Moestuin van het land’ uit Zuidwolde

Warme gerechten
Pastinaak soep (vegan)) € 4,75

Pastinaak afkomstig van kraampje Streutker uit Alteveer

Runderbouillon met paddenstoel en stukjes ossenstaart € 4,75

Bouillon getrokken van runderschenkels en ossenstaart van eigen koe

Vis van de week € 10.25 | € 20,50
Spaghetti pompoen uit de oven met knoflook olie (vegan)) € 9,50 | € 19,00

Spaghetti pompoen van kraampje Streutker, knoflook van ‘kookacht groep’ uit Koekange

Tamme eendenborst met een saus van ingekookt druivensap € 11.00| € 22.00

Tamme eendenborst afkomstig van de poelier Vos-Dragt uit Zuidwolde  en druiven uit de buurt.

Gestoofde kalkoen met spitskool en saus van vadouvan kruiden € 9,75| € 19,50

Kalkoen afkomst van de poelier Vos/dragt uit Zuidwolde, spitskool van ´Kraampje Streutker’ uit Alteveer

Ree uit het Reestdal met rode wijn saus € 12.50| € 25.00

Ree geschoten door één van onze jagers in het Reestdal.

 

Proeverij van rundvlees; stooflapje, rosbief en een eigen gemaakt kroketje € 11.25 | € 22,50

Rundvlees afkomstig van eigen boerderij

Desserts
Kaasplankje, diverse kaassoorten met raathoning € 4.50 | € 9.00

Raathoning van Chris van de Veer, Kaas oa van Flinkert kaas en Breider kaas

Tarte tatin van appel met kaneelijs € 3,50 | € 7.00
Pure chocolade bonbons met witte chocoladeijs € 3,50 | € 7.00
Carpaccio van kweepeer met sinaasappel specerijenijs € 3,50 | € 7.00
Rood fruit met eiwitschuim en frambozensorbetijs € 3,50 | € 7.00
Vanilleijs met eigengemaakte advocaat en chocoladesaus € 3,50 | € 7.00
Proeverij van alle desserts (behalve kaasplankje en koffie) € 9.00